Hans de Win

Pleegzorg Advies Nederland, dat zijn Eline Engelhart en Hans de Win.
Pleegzorgkenners, adviseurs, procesbegeleiders, maar vooral bevlogen en innovatief.

Het is mijn passie om de mogelijkheden van mensen om met anderen in verbinding te kunnen zijn te vergroten. Goede verbindingen maken relaties plezieriger en zorgen er voor dat mensen ontspannen kunnen leven. In onze samenleving is ‘in verbinding zijn’ niet vanzelfsprekend en vaak veel lastiger dan we zouden willen.

Professioneel geef ik vorm aan mijn passie als trainer en adviseur binnen Pleegzorg Advies Nederland [met expertise op het gebied van samenwerken, systemische processen en complexiteit van pleegzorg] en als leraar binnen aikidoschool Saam. Het beoefenen van en lesgeven in aikido genereert steeds weer nieuwe inzichten die direct toepasbaar zijn binnen de ingewikkelde wereld van pleegzorg en jeugdzorg, waar lichamelijke processen, zoals weerstand en vecht, vlucht en bevriesgedrag veel bepalender zijn voor de kwaliteit van het leven van betrokkenen, dan veel mensen zich realiseren. Kennis van pleegzorg heb ik opgedaan via 15 jaar pleegouderschap, als onderzoeker bij het Landelijk Pleegzorg Panel en natuurlijk door 10 jaar Pleegzorg Advies Nederland ervaring.

Mijn motto: Werken aan de kwaliteit van het leven start met [werken aan] een open houding.

Een open houding is de voorwaarde om in verbinding te kunnen zijn; in verbinding zijn leidt tot acceptatie, onderling vertrouwen en constructieve samenwerking. Oordelen en taakgericht handelen zonder afstemming zorgen voor een gesloten houding en verminderen de mogelijkheden van mensen om goed in verbinding te kunnen zijn.