Pleegzorg-coaching

Pleegzorg is complex en veel mensen lopen vast in het systeem of met zichzelf. Komt u er met hulp van de mensen in uw omgeving niet meer uit, dan kan pleegzorgcoaching u helpen om uw situatie te verwoorden, te begrijpen en aan te pakken.

De coach zegt niet hóe u iets moet doen, maar helpt u uw eigen pad te vinden. Met oplossingen die voor u werken!

 

Ik wil graag een coachingsafspraak maken

 

 

Individuele coaching voor uzelf

Hebt u het gevoel dat u wordt geleefd en zichzelf teveel wegcijfert?
Ondervindt u vaak stress?
Voelt u zich onbegrepen? Hebt u veel ruzie en weinig energie?

Individuele coaching helpt u om zicht te krijgen op nieuwe mogelijkheden en om de regie weer te nemen. Samen werken we aan de meer plezier en rust en ruimte om te doen wat u werkelijk wilt.

 

Systeemcoaching voor betrokkenen

Voor de vele betrokkenen bij een pleegzorgplaatsing, is het niet altijd makkelijk om goed samen te werken. Systeemcoaching maakt op een constructieve manier onderliggende onderwerpen bespreekbaar.

Onder leiding van een teamcoach stemmen de deelnemers samen hun individuele en gezamenlijke doelen af en zoeken een werkbare vorm om deze te realiseren.

Onderwerpen kunnen zijn:
-Hoe bevorderen wij een open communicatie?
-Hoe verbeteren we het onderlinge vertrouwen?
-Hoe kunnen wij als groep omgaan met veranderingen?
-Hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op?
-Hoe krijgen wij de samenwerking doeltreffender, efficiënter en daadkrachtiger?

(Pleeg)ouder en kind-coaching

Kinderen zijn gebaat bij een stabiel thuis. U doet uw best om uw (pleeg)kind te ondersteunen en op te laten groeien tot een stabiele en gelukkige volwassene. Soms komt u daarbij vraagstukken tegen, waar de pleegzorgcoach u mee kan helpen.

Vragen als:
-Hoe ga ik om met verschillende belangen?
-Hoe behoud ik mijn innerlijke rust?-Hoe ga ik om met de eisen die het grootbrengen van een (pleeg)kind met zich meebrengt?
-Hoe ga ik om met wat mijn (pleeg)kind bij mij oproept?
-Hoe help ik mijn (pleeg)kind het beste uit zichzelf te halen?
-Hoe help ik mijn (pleeg)kind weerbaar te zijn en om te leren gaan met tegenslagen?

Coaching voor (pleeg)ouders van tieners

Omgaan met tieners die volop in ontwikkeling zijn, kan een flinke wissel trekken op de harmonie in huis, je zelfvertrouwen en je relatie.

Tijdens de coachsessies sta je samen met de pleegzorgcoach stil bij wat er speelt bij jou en bij je (pleeg-)puber. Je ontdekt mogelijkheden waarmee je jezelf en je tiener helpt om weer in beweging te komen.

 

Coaching voor jongeren in pleeggezinnen

Jongeren maken in een korte tijd een flinke ontwikkeling door, zowel fysiek als psychisch. Deze groei gaat vaak gepaard met overweldigende en verwarrende emoties en uit zich in soms onbegrijpelijk en onhandelbaar gedrag.

Jongeren die opgroeien in een pleeggezin, hebben nog veel meer onderwerpen om mee te dealen. Dat gaat niet altijd vanzelf. De pleegzorgcoach helpt uw (pleeg)puber zijn gevoel en gedrag te begrijpen en biedt tools om ermee om te gaan en te groeien.

E-coaching, coach op afstand

Woont u te ver weg van de coachpraktijk, hebt u weinig tijd of vindt u het prettiger om anoniem gecoacht te worden? Dan is pleegzorgcoaching via de moderne communicatiemiddelen mogelijk een oplossing voor u.

Bij e-coaching leggen we contact via de telefoon, e-mail en/of via Skype.

Gratis oriënterend gesprek

Het coachtraject start met een telefonische kennismaking. Samen met de pleegzorgcoach inventariseert u uw doelen en hoe het pad eruit kan zien om de gewenste resultaten te behalen. Dit kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is gratis.

Besluiten we om verder te gaan, dan volgt een intake, waarbij uw coachvraag concreet wordt geformuleerd en starten de coachsessies.Uw pleegzorgcoach begeleidt u naar concrete veranderingen en resultaten. Hierbij werken we met verschillende technieken en interventies, afgestemd op wat het beste bij u en uw situatie past. Ook kunnen verdiepende huiswerkopdrachten en oefeningen deel uitmaken van het programma.

Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden voeren we (twee)wekelijks, maandelijks of per kwartaal gesprekken. Vaak wordt het beoogde resultaat al in enkele gesprekken bereikt.

Boek een gratis coaching intake-call

 

Ervaringen

Eerlijk en onbevooroordeeld

“Eline, de pleegzorgcoach van Pleegzorg Advies Nederland heeft me door een moeilijke tijd geholpen, waar ik alleen niet doorheen zou zijn gekomen. Ze is onbevooroordeeld, waardoor ik me bij haar op mijn gemak voelde en mezelf durfde te zijn. Doordat ze eerlijk tegen me was, kreeg ik een betere kijk op mezelf. Ze luisterde echt naar me, waardoor ik het gevoel kreeg, dat ik ook alles kon zeggen.“ (Jannie, ouder van een pleegkind)

Betrouwbaar

“De pleegzorgcoach van Pleegzorg Advies Nederland heeft, naar grote tevredenheid, enkele van mijn cliënten geholpen om een weg te vinden in het omgaan met de ingewikkeldheid van de pleegzorgplaatsing en het accepteren van de situatie. Ik verwijs mijn cliënten met vertrouwen door naar Pleegzorg Advies Nederland als zij vastlopen en ik vanuit mijn functie niet de passende steun kan geven. (Marieke, gezinsvoogd)”

Juiste vragen en praktische handvatten

“Als pleegcoach heeft Eline mij heel goed begeleid. Zij heeft mij weer op de juiste weg gezet. Door het stellen van de juiste vragen, moet je zelf nadenken over bepaalde zaken. Soms is het moeilijk om een antwoord te vinden, maar Eline geeft handvatten en tips, waarmee je aan de slag kan. Ze stelt zich professioneel op, is praktisch en respectvol. In principe kan je alles met haar bespreken. Ik heb de gesprekken met Eline als zeer inspirerend ervaren, daarom adviseer ik haar graag aan andere mensen. (Anke, pleegouder)”

Coaching én juridisch advies in één

“Als alleenstaande moeder kwam het moment dat ik in liefde mijn kindjes in het vrijwillige kader toevertrouwde aan een pleeggezin om in een stabiele situatie op te kunnen groeien. Mijn kindjes wonen samen. Toen ik belandde in een situatie met pleegzorg waarbij ik ondersteuning nodig had, rondom rechten & bepalingen, kwam ik bij Eline Engelhart terecht. Eline is een behulpzaam coach die mij de benodigde duidelijkheid en ondersteuning gaf. Ik kan het adviespunt en de pleegzorgcoaching van Pleegzorg Advies Nederland voor alle ouders in een pleegzorg-traject aanbevelen. Echt een helpende hand.” (Djoke, moeder van kinderen in de pleegzorg)”

Wilt u weten of pleegzorgcoaching u verder kan helpen?

Stuur ons dan een bericht. Wij nemen dan contact met u op om samen te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

Neem contact met me op

 

Tags: